Sunday, July 6, 2008

JAMU MAK DARA

Ramai wanita bimbang apabila mengalami masalah longgar dan kemutan yang tidak sehebat yang dipersembahkan pada malam pertama. Di tambah pula dengan masalah faraj yang banyak mengeluarkan air, ia pasti sesuatu yang menakutkan buat si isteri...Bukan apa bimbang akan persembahan yang tidak cengkam buat santapan si suami. Silap haribulan, si suami akan mencari yang lebih muda dan bergetah.

Masalah longgar dan faraj berair, bukanlah sesuatu yang baru di kalangan kaum wanita. Ia sebenarnya melibatkan perubahan hormon selepas melahirkan cahaya mata. Jika dibiarkan berlarutan, ia boleh menjejaskan keinginan seksual dan menimbulkan masalah dalam rumahtangga. Lantaran itu, setiap wanita perlu bijak mengawal keadaan dan berusaha untuk memperbaiki segala kelemahan, agar si suami tidak mempunyai alasan untuk membuka cawangan baru. Namun begitu, anda tidak perlu risau kerana kini terdapat banyak produk di pasaran yang boleh mengembalikan keceriaan hubungan seksual dan kebahagiaan rumahtangga.

Jamu mak dara adalah antara produk yang cukup berkesan. Ia diperbuat daripada 32 jenis herba terpilih daripada gabungan 2 negara iaitu India dan Indonesia. Jamu ini mempunyai pelbagai khasiat. Antaranya merapat dan mengetatkan faraj yang longgar, mengurangkan air pada faraj dan menghilangkan bau yang kurang menyenangkan. Bukan itu sahaja, ia juga bertindak balas dalam merapat dan menaikkan peranakan ke tempat asal, menguatkan kemutan faraj, mengembalikan kesempurnaan hubungan, menigkatkan tahap keghairahan dan memulihkan lemah nafsu syahwat, mengatasi masalah keputihan dan juga bertindak mengembalikan tenaga zahir dan batin seperti keletihan.

Bagi wanita yang baru melahirkan anak, eloklah diamalkan pengambilan jamu mak dara pada hari ke tujuh dalam pantang. Amalan ini dapat mengembalikan tenaga, menegangkan otot-otot yang kecut, menyembuhkan luka bersalin, memulihkan dan menyempitkan lagi faraj dan mengecutkan rahim.

Jamu ini juga boleh melangsingkan tubuh wanita dan mengatasi haid seperti sengugut dan pusingan haid yang tidak teratur. Ia juga bukan sahaja mencantikkan tubuh malah mencantikkan kulit yang tidak bermaya.


Ia diperbuat dari 32 jenis herba terpilih antara bahannya ialah:

Gadong, Tahi angin, Cabai Pintal, Akar Siak, Sambar antu, Cabai Batik, Akar cerita, Kulit pulau sari, Kulit kayu serapat, Ketumbar kasar, Jintan hitam, Temulawak, Halia bara, Halia putih, Kunyit kering, Kayu manis cina, Kedaung, Daun cina maki, Masuri, Jerangau, Lengkuas merah, Buah keras, Jemuja, Daun terawas, Hadas pedas, Langkau besar, Langka kecil, Bica bolong, Biji kami, Buah gorek, Akar kayu putih dan Cekor.

Khasiat

# Membantu menyelesaikan masalah berat badan

# Membantu menjadi awet muda

# Menghilangkan masalah sengugut dan haid tidak teratur

# Menghilangkan masalh keputihan

# Menyelesaikan masalah muka berjerawat dan kusam

# Merapatkan otot faraj

# Mengurangkan lendir berlebihanan

# Mengembalikan semula keharmonian rumahtangga

# Mengencangkan otot-otot payudara

# Mencantikkan payudara agar sihat dan montok

# Menyelesaikan masalah rahim turun

# Menghilangkan bau-bau tidak enak

# Menyihatkan rahim

# Menyelesaikan masalah terkencing ketika batuk dan bersin

# Membuang angin dalam badan

# Membuang toksin dalam badan

# Membantu menyelesaikan masalah kesihatan seperti gout, darah tinggi, kencing manis, resdung, migrain dan lain-lain.

# Menghilangkan sengal badan, sakit pinggang, sakit tumit dan lutut

# Menyelesaikan masalah tidur tak lena.

Info

Jamu mak dara ni memang dapat membanti menyelesaikan masalah angin dalam badan. Angin juga salah satu penyumbang kegemukan badan!!!


Jenis-jenis kegemukan individu ialah:

1. GEMUK AIR - Badan mengelambir dan lembik disebabkan oleh kandungan air yang tidak diperlukan berlebihan di dalam badan. Badan akan terasa cepat letih dan mengah apabila melakukan aktiviti harian.

2. GEMUK ANGIN - Perut berasa sebu adakalanya sukar untuk membuang angin keluar. Mudah mendapat sakit kepala. Apabila mengambil jamu ini, biasanya kerap mengeluarkan angin dan mengalami penig kepala pada peringkat awal.


3. GEMUK DAGING - Badan berasa berat dan pejal. Mudah penat apabila melakukan tugas seharian. Proses penurunan agak lambat berbanding mereka yang gemuk air atau angin, ini kerana lemak di dalam badan menajdi tepu dan bergumpal bersama daging. Proses penurunan melalui perpeluhan dan mengikut pantang yang disarankan.


Simpton awal pengambilan jamu:

1. Pening Kepala - Disebabkan oleh metabolisme di dalam badan yang rendah dan proses ini membantu meningkatkan kembali metabolisme badan.


2. Mengantuk - Ini kerana tahap kolestrol di dalam badan terlalu tinggi dan toksin yang banyak di dalam badan. Proses penurunan kolesrtol dan penyingkiran toksin akan menyebabkan tindak balas ini berlaku untuk beberapa hari sahaja.

Keberkesanan JAMU ini bergantung pada hormon dalam badan seseorang, tahap metabolisma, ahap kolestrol, jenis kegemukan dan tahap kesihatan seseorang. Dengan pengambilan jamu secara teratur dan bertetusan, Insyaallah dapat membantu menyelsaikan masalah kesihatan dan menjadikan anda sentiasa sihat, segar dan bertenaga.

SOALAN YANG SERING DITANYA

S : Bolehkah Jamu Mak Dara atau Jamu Anak Dara di amalkan semasa datang haid?

J : Tidak perlu diamalkan jika perjalanan period sudah lancar.

Boleh diamalkan jika perjalanan period keluat tidak lancar. Contohnya keluar sedikit tapi mengambil jangkamasa yang lama.
Kurangkan dos atau makan cuma selang sehari sahaja.

S : Bilakah waktu yang sesuai untuk makan Jamu Mak Dara selepas bersalin?

J : Bagi orang yang baru melahirkan anak, eloklah diamalkan pengambilan jamu mak dara pada hari ketujuh dalam pantang. Amalan ini dapat mengembalikan tenaga, menegangkan otot-otot yang kecut, menyembuh luka bersalin, memulih dan menyempitkan lagi faraj dan mengecutkan rahim.
(Jika bersalin secara pembedahan - 3 minggu selepas melahirkan, cara minum seperi di atas!)

S : Bolehkan mengamalkan Jamu Mak Dara / Anak Dara dan di waktu yang sama makan supplement yang lain?

J : Boleh, cuma jarakkan waktunya.

S : Kenapa kepala saya pening-pening di waktu peringkat awal mengamalkan Jamu Mak Dara / Anak Dara?

J : Pening kepala terjadi di sebabkan oleh metabolisma di dalam badan yang rendah dan proses ini membantu meningkatkan kembali metabolisma badan.
Untuk mengatasi masalah tersebut minum banyak air kosong.
Sekurang-kurangnya 8 gelas satu hari. Lagi banyak lagi bagus.

S : Kenapa ari-ari saya sakit ketika mengamalkan Jamu Mak Dara?

J : Ini kerana rahim anda tidak berapa sihat.
Sakit ari-ari tersebut cuma sementara kerana dalam proses membaik pulihkan rahim tersebut.

S : Bolehkan saya mengamalkan Jamu Mak Dara jika berhasrat untuk mengandung?

J : Amat digalakkan kerana salah satu khasiat utama adalah menyuburkan rahim.
Ramai testimonia telah berjaya mengandung setelah mengamalkan Jamu Mak Dara.
Jika anda sedang merancang, sila amalkan satu kotak di peringkat awal. Jika belum berhasil sebaiknya amalkan sehingga 3 kotak. Sekiranya anda merasakan ada kelainan seperti lambat datang haid, harap berhenti makan jamu dan buat pemeriksaan air kencing utk memastikan samada anda mengandung atau tidak.





S : Selalu orang akan kaitkan jamu ini panas dan menganggu proses utk mendapatkan zuriat. Benarkan begitu?

J : Mengamalkan jamu mak dara tidak menganggu proses utk mendapakan zuriat. Malah dia akan menambahkan kemutan di faraj dan menambahkan kesempurnaan hubungan suami isteri. Meningkatkan tahap keghairahan.

S : Saya amat mengantuk / penat di peringkat awal Jamu Mak Dara / Jamu Anak Dara?

J : Itu adalah proses pemulihan dan berlaku hanya sementara sahaja.
Itu adalah tanda banyak toksin di dalam badan.
Bukan semua orang merasakan simptom tersebut. Itu adalah petanda baik. Insyaallah anda akan segar sentiasa selepas itu.

S : Kenapa keputihan saya keluar dengan banyak?

J : Itu perkara biasa. Teruskan makan jamu, lazimnya selepas itu keputihan akan berkurangan dan ada yang hilang terus dari masalah keputihan

S : Bolehkah amalkan Jamu Mak Dara jika saya masih menyusukan bayi?

J : Tidak menjadi masalah. Tidak memberi kesan negatif kepada bayi anda.
Malahan mengamalkan jamu ini akan membantu menambahkan air susu ibu.

S : Bolehkah JMD / JAD membantu menyelesaikan masalah kitaran haid yang tidak menentu?

J : Salah satu khasiat adalah memperbetulkan sistem kitaran haid.

S : Kenapa darah haid saya keluar dengan banyak?

J : Itu adalah kesan positif kerana ia melancarkan pengaliran darah haid anda.
Darah haid memang perlu dikeluarkan dengan kadar yang sepatutnya agar tidak tertinggal di dalam rahim. Ini akan menimblkan masalah rahim di masa akan datang.

S : Bolehkah saya mengamalkan Jamu Mak Dara jika saya masih belum berkahwin?

J : Tidak digalakkan. Sebaiknya boleh mengamalkan Jamu Anak Dara.

S : Kenapa saya tidak turun berat badan?

J : Jamu Mak Dara BUKAN produk utk melangsingkan badan. Ia adalah produk herba yang khusus utk kesihatan dalaman wanita. Cuma kelebihannya banyak membantu mereka yang menghadapi masalah berat badan. Ramai testimoni turun berat badan jika mengamalkan dengan konsisten. Kurangkan makan berlemak dan berminyak. Pastikan banyak minum air

PERINGATAN !!!! - Testimoni adalah berbeza-beza, mengikut keserasian badan masing-masing.

S : Benarkah jamu ini membantu merapatkan lagi hubungan suami isteri?


J : Di akui ramai yang telah mengamalkannya. Lazimnya selepas makan jamu mak dara selama 7 hari, suami akan merasakan perubahan pada alat kelamin isteri. Insyaallah.

Cara Makan:

Untuk langsingkan badan / kesihatan keseluruhan wanita

(2x sehari, sebelum sarapan/makan malam)

1 sudu besar Jamu Mak Dara + air panas 1/2 cawan.



PERINGATAN!!!!!

- Harus cukup tidur da rehat

- Elakkan mengambil makan malam selepas pukul 7 malam

- Elakkan makan nasi pada waktu malam

- Lebihkan makan sayur-sayuran

-Kurangkan pengambilan makanan bercili dan berlemak

-Senaman bersahaja 15 minit setiap hari

-Jika makan malam, pastikan rehat 4 jam sebelum tidur.



Ketika dalam pantang

(2x sehari, sebelum sarapan/makan malam)

1 sudu besar Jamu Mak Dara + air panas 1/2 cawan


PERINGATAN!!!!!


-kurangkan pengambilan lauk pauk yang berkuah seprti sup, gulai, bercili dan berlemak.

TESTIMONI JAMU MAK DARA

Pengalaman pengguna setelah mengamalkan lebih kurang 2 minggu Jamu Mak Dara : " Terasa segar badan dan paling terasa bahagian payudara semakin montok. Terasa makin ketat plak bila pakai bra, nampak gayanya..tips mengampu payudara semasa minum jamu telah memberi kesan yang positif.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Baru seminggu lebih makan jamu ni, Alhamdulillah so far leh la tertelan jamu ni, tak ler pahit cam dijangka, tapi more to pedas, sure berpeluh lepas makan jamu ni, gi bilik air for besar like biasa, tak cam makan nr ler, tapi yg kecil memang kerap, selera makan pun kurang, tak control pun tapi rasa cam kenyang je, nak kata kurang berat badan, tak tau lagi sbab lom timbang tapi mak ada comment yg perut i dah kurang naik bila jeans, harap2 leh kurang 5 gs as target.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Just tried!! hai baru je start makan sabtu hari tu, minum cam tu je, sebab dah biasa minum yg pahit2 so takdelah teruk sgt cuma lepas tu kena bilas dgn airlah. Tapi 2 hari minum memang nampak perubahan pada buah epal, hehehehe, ni yg bersemangat nak teruskan, performance dgn hubby yet to confirm, hehehehe cuma 2-3 hari ni breast dan area2 ketiak rasa sengal mcm period tu, mungkin tindakbalas, Alhamdulillah saya tak panas makan jamu ni, harap2 beri kesan yg maksimum.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

My feedback plak, frenz dah amik jamu ni almost 2 weeks..frenz makan 2 kali sehari..sekali sebelum breakfast, sekali lagi sebelum dinner..memula mkn tu frenz memang banyak buang angin and buang air besar..tapi perut takdelah rasa memulas2, biasa jerk..sekarang dah ok..badan rasa energetic, sebelum ni memanjang jer rasa letih bila abis kije, nak layan anak-anak lepas balik ops pun tak larat, lepas consume jamu ni, frenz balik rumah pun still energetic, sempat aerobik 30 minit kat rumah lepas balik kije dan layan anak2 bermain, as for "service" for dear hubby , the feedback was superb!! hubby kata cam anak dara..rasanya i will continue consume jamu ni sbb kesan dia memang bagus..walaupum rasa dia pahit..

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Ini feedback dari seorang customer, ingin berkongsi kegembiraan tapi malu, lebih kurang begini lah citernya melalui telefon:
"Memang best makan jamu mak dara ni, saya ni memang le tak tua sangat, lewat 30 an. Tapi disebabkan letih berkerja dan balik rumah ada kerja lain menanti lagi. Memang kalau dapat tidur rasa tak seronok bila ada gangguan pada waktu malam, memanglah 1 tanggungjawab tapi disebbkan penat, mood pun hilang entah kemana. Kesian kat suami dan saya sedar memang 1 dosa besar jika menolak. Tetap melayan tapi dlm keadaan hanya kerana TANGGUNGJAWAB. Kalau boleh nak layan tidur aje, kini setleah mengamalkan jamu mak dara, saya pulak jadi pelik kerana saya pula ternanti-nanti. Memang jadi bersemangar kembali. Rasa begitu bertenaga. Suami memanglah gembira dengan perubahan. Dari seorang isteri yg kurang semangat jadi POWER.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Last month after consume 1 pack tu berat badan turun dlm 5.5kg jerk, taklah byk, but then the best part i perasan my skin become fairer n skin pun nampak cam lembut sikit, hehehehe terima kasih mak daraaaaaaaaaa*ala2 cam illan tummy trim, dan lagi satu amik mak dara ni taklah nyusahkan nak jadi jaga toilet, tak macam NR dulu..

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Dapat sorang testimoni, pregnant selepas makan jamu mak dara 1st baby plak tu, sebelum ni dah cuba makan benda lain gak, dan paling kelakar, bila tanya suami, mana best antara ____ dan jamu mak dara? jawapannya JAMU MAK DARA..lagi POWER katanya. Akhirnya misi utk dapat zuriat tercapai.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Turun berat badan dari 56 kg menjadi 51 kg, makan jamu mak dara tak habis pun 1 kotak. Mungkin kombinasi makan jamu dan berpuasa mempercepatkan penurunan, Alhamdulillah.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Setelah 2 minggu mengamalkan JMD, masa mula makan 54kg, sekarang dah 51 kg, badan x rasa letih, selalunya lepas berbuka puasa, sembahyang, ngantuk sangat2, ni sampai kul 2 pagi leh layan tv lagi, breast rasa pejal skit, hubungan husband & wife, entahlah dia tak komen apa2 pun ,cuma hari2 asyik nak meleset je kat kita hahahahaha.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Ermmmm nak update, selepas hampir 2 minggu makan jamu ni,lady dah dapat rasa 1 lagi kesan baik selepas makan JMD,nampaknya mmg betul kata forumer yg lain, lepas je amalakan JMD ni "semangat" tu mmg membuak jelah..pantang tersentuh terus jadi, cik abg pun sengih memanjang jela..dia kata dia plak nak kena cari jamu utk lelaki, ehehehe mmg superb lahJMD ni.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Cuma mkn 1 kotak saja masa bulan puasa, turun berat badan 5 kilo, Teramat puah hati sbb kesan menakjubkan. Di samping tu utk kebahagiaan suami isteri memang diakui keberkesanannya.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Testimoni orang dalam pantang..hari ni hari ke 3 makan JMD, barulah lawas buang segala kotoran, angin pun asyik keluar, suspend gak kot babypun angin,maklumlah menyusukan, tapi alhamdulillah setakat ni ok je. Badan pun rasa lebih segar walaupun baby bangun kerap utk menyusu.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Just nk update la kan, lepas makan jamu ni ramai yg puji, ramai kata badan dah kurus sikit, muka pun berseri-seri, syoknyerrr!! Tang apple tu mmg cun laaa, pink ajer, hehehehe ..malu tapi suka

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Ni testimonia dari RATU SEMBELIT, jika dulu buang air besar 3 kali sehari, kini setelah mngamalkan JMD sudah bertukar, dalam 1 hari 3x membuang, betul2 puas hati, lega sangat..ringan kepala..

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Nih nk bg testimoni mkn JMD dlm pantang, badan memang rasa segar je manjang, kulit muka pon licin jerk, yg tak tahan tu plak "nafsu" nak totttt tu membuak2..

tapi tahan!!!!!!kkekekekekeeke...konon2 nak pantang 100 ari, x dan pon pantang 100 ari, cukup 50 ari, selamattttttttttttt!!!!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Sori lambat reply. Lately server asyik down je, ni baru boleh tgk forum, Thanks utk JMD rasa macam mimpi tapi itulah dia kekuasaan ALLAH s.w.t kiya hanya usaha Dia yg Maha Kuasa..Hari Ahad lepas dah confirm ngan doctor. Alhamdulillah memang pregnant, ni nak promote kat kawan2 lain plak. Tapi bila cakap pasal nak kena makan jamu tu depa dok meliat nak mkn..

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Assalamualaikum, baby just nak inform, Alhamdulillah selepas mkn JMD selama 2 bulan, baby mengandung sekarang, syukur sangat2..

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Testimoni JAMU MAK DARA - MENGANDUNG!!
Telah berusaha lebih kurang 8-9 tahun, dah buat macam2 usaha termasuk buat suntikan hormon. Tapi berkat JMD, amalkan 2 kotak kini sudah pregnant.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Memang mengejutkan sebab spare tyre yang selama ni dah cuba pelbagai produk telah berkurangan. Sentiasa rasa kenyang selepas mkn JMD. Kawan2 sekeliling pun dah mula perasan badan dah kurus. Lagi part hubungan suami isteri memang menakjubkan. Beliau merahsiakan makn JMD dari suami tapi suaminya naik heran perubahn begitu ketara. Buah epal makin pejal.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Pregnant - mkn JMD 1 kotak aje.
Anak kini berusia 4 thn. Masa anak usia 2 thn usaha utk dapat tp tidak berjaya. Hampir 2 thn berusaha tp masih belum berjaya, berkat makan JMD sekotak, kini disahkan mengandung. Penantian 2 tahun kini berakhir.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Walaupun pada peringkat awal saya di serang demam dan batuk. Kahak dan lendir2 semua keluar. Tapi hasilnya badan tambah segar, muka pula berseri-seri, kemerah-merahan..puas hati mkn JMD.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Menanti 6 thn utk dapatkan zuriat.
Kini sudah pregnant!!!
Setelah amalkan 3 kotak JMD secara konsisten.
Alhamdulillah

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Saya punya period pun tak regular, kadang-kadang 3-4 bulan sekali baru dtg, tak pun kena ambil pil dekat klinik utk keluarka period ni. Tapi syukur alhamdulillah, lepas amalkan JMD 19 hari penggunaan period pun keluar. Darah yg keluar pun ,warnanya lain..merah kehitaman.
Semalam pergi urut dgn kakak, dia kata rahim saya kemas dan elok aje terletak. Kalau tidak sebelum ni bila urut kadang2 rahim jatuh sikit dan bengkak


3 comments:

Anonymous said...

berapa harganya kak lela?

Anonymous said...

jamu mak dara mana yang lebih berkesan sama ada kapsul atau serbuk

Anonymous said...

saya baru je 2 bulan makan JMD. First saya mkn jenis kapsul 2 botol tapi saya rasa mcm tak brp nak ummpphh. Lepas tu sya try plak mkn jenis serbuk...alhamdulillah...rasa bdn tu ringan dan keputihan yg teramat sekarang ni dah hilang...husband pun kata ada uummpphh....thanks JMD..
saya nak tanya kenapa bila saya makan kapsul @ serbuk perut saya rasa berangin??